neljapäev, 3. juuli 2014

Vesi

"Vett! Vett! Seda on nii palju ümber, kuid väga vähe, kui arvestada seda, kuidas sobib söömist vett! "

Vesi, mis on pärit kohaliku omavalitsuse veevärk, mis on ammu lakanud olemast tagatiseks puhtust ja tervist. Прорывая hästi või пробурівая hästi, ei ole välistatud, et kunagi see koht oli dumping raskemetalle.

Minnes läbi, kivid, vesi omandab kohased neid. Nii, kui läheb läbi lubi kivid, vesi muutub paekivi, läbi доломитовые tõu - магниевой. Minnes läbi kivide soola ja kips, vee küllastunud ернокіслимі ja хлористыми soola ja mineraal muutub.

Vee kvaliteeti iseloomustavad teda omadused

Me üksikasjalikult kirjeldada vee omadused ja nende mõju inimeste tervisele, riigi veevarustuse ja сантехнику, töö kodutehnika.

1. Водородный näitaja (ph ühik ph) - see kümnend logaritm vesinikioonide kontsentratsiooni, mis on võetud koos vastupidise märgiga. Kõike elusat vees vähim võimalik väärtus ph = 5, joogivees lubatud ph 6, 0-9, 0, vees ja veekogude majanduslik - joomise ja kultuurilis-kodu veekasutuse - 6, 5-8, 5. Ph looduslik vesi on määratletud, tavaliselt kontsentratsioonide suhe гидрокарбонатных anioonide ja CO2-vaba

2. Üldine jäikus - see on kogumik ioonide kontsentratsiooniga magneesiumi ja kaltsiumi. Olenevalt suurusest ühise vee kareduse eristatakse vett väga pehme (0 - 1, 5 mg-ekv / l), pehmet (1, 5 - 3 mg-ekv / l), keskmise jäikuse (3 - 6 mg-ekv / l), karm (6-9 mg-ekv / l), väga karm (rohkem kui 9 mg-ekv / l). Optimaalne füsioloogilist taset jäikus on 3, 0-3, 5 mg-ekv / l. Pidev alkoholi tarbimine on sees vesi suurema jäikuse viib ladestunud soolad on organismis ja lõpuks, haigustele liigeste (artriit, полиартриты), moodustub neerukivid, желчном ja kuseteede пузирях. Жорсткість suurem kui 4, 5 mg-ekv / l viib intensiivne setete kogunemine veevarustussüsteemi ja сантехнике, segab tööd kodutehnika. Vastavalt kasutusjuhend kodutehnika vee karedus ei ületa 1, 5-2, 0 mg-ekv / l.

3. Kloriidid Sisu kloriidid looduslikes vetes kõigub laiades piirides (osa milligrammi kuni mitu grammi liitri kohta) ja tingitud вымыванием солесодержащих tõugu või heakskiidu veekogudesse tööstuse ja olme reovee. Olemasolu vees kloriidid rohkem kui 350 mg / l annab talle солоноватый maitse ja põhjustab häireid seedimist inimestel.

4. Sulfaadid Sisu sulfaadid looduslikes vetes kõigub laiades piirides (osa milligrammi kuni mitu grammi liitri kohta) ja tingitud вымыванием солесодержащих tõugu või heakskiidu veekogudesse tööstuse ja olme reovee. Olemasolu vees sulfaadid rohkem kui 500 mg / l annab talle солоноватый maitse ja põhjustab häireid töö seedesüsteemi inimestel.

5. Nitraadid Nitraate leidub peamiselt pindmistes vetes. Nitraatide kontsentratsioon üle 20 mg / l toksilist mõju organismile. Pidev kasutamine vee kõrgenenud nitraatide sisaldus põhjustab haigusi veres, südame-veresoonkonna süsteemi, põhjustab methemoglobineemiat lastel.

6. Sulfiidide (vesiniksulfiidi) Leidub peamiselt maa allikatest vett, образуясь tulemusena taastamise protsess ja lagunemise mõned mineraalsooli (kips, серного колчедана jt). Pinna vetes vesiniksulfiidi peaaegu ei esine, sest kergesti oksüdeerub. Välimus selle pinna allikates võib olla tingitud lekkimise putrefactive protsesse või reset puhastamata reovee. Olemasolu vees vesiniksulfiidi annab talle ebameeldiv lõhn, интенсифицирует korrosiooni protsessi torustik ja põhjustab nende зарастание tagajärjel arengu серобактерий.

7. Raud Raua sisaldus vees on kõrgem regulatsiooniga soodustab ladestunud setted veevarustussüsteemi, intensiivne окрашиванию сантехнического seadmed. Raud lisab veele vastik punane-pruun värvi, süveneb tema maitse, põhjustab arengut iron bakterid, sadestumise sademe torud ja nende ummistumist. Need tõrje teist korda lagunevad orgaanilised omadused vee arvelt слизоутворення omane iron bakterid. Kõrge raua sisaldus vees viib ebaõnnestumise mõju nahale, mis võib mõjutada морфологическом koosseisus verd, soodustab põhjustavad allergilisi reaktsioone.

8. Mangaan Vastavalt maailma terviseorganisatsiooni (WHO sisu mangaani joogivees alla 0,5 mg / l ei ole põhjustab häireid inimese tervisele. Aga kohalolek mangaani selliste kontsentratsioonide korral võib olla vastuvõetamatu водопотребителей, kuna vesi on metalli maitse ja värvib lapiga pestes. Kohalolek mangaani joogivees võib põhjustada setete kuhjumine jaotusvõrgu. Isegi juhul, kui kontsentratsioon 0, 02 mg / l mangaan sageli moodustab kile torud, mis koorivad kujul musta setet.

9. Окисляемость перманганатная kokku hapniku kontsentratsioon, mis vastab arvule joona kaaliumpermanganaadi (MnO-4), mida kasutatakse töötlemisel andmetele oksüdeerija veeproovi. Iseloomustab meetme olemasolu vees orgaanilisi ja окисляемых anorgaanilisi aineid. See suvand on peamiselt mõeldud kvaliteedi hindamise kraanivett. Väärtus перманганатная окисляемости üle 2 мгО2 / l näitab, kui sisu on vees kergesti окисляемых orgaanilisi ühendeid, millest paljud kahjustab maks, neerud, reproduktiivne funktsioon keha. Kui обеззараживании selline vee хлорированием moodustuvad хлоруглеводородов, oluliselt rohkem kahjulikke rahvatervisele (nt хлорфенол).

10. Ammoonium (NH +4) (lämmastik аммонийный) Lõpptoode valgu lagunemine ainete-ammoniaak. Olemasolu vees ammoniaagi taimse või mineraalse päritoluga ei ole ohtlik санитарном suhtes. Kui ammoniaak tekib lagunemise valk, kanalisatsioon, selline vesi undrinkable. Liigne joogivee MPC sisu ammooniumi võib viidata kokkupuutel väljaheited kanalisatsiooni või orgaanilisi väetisi allikas. Vastavalt maailma terviseorganisatsiooni (WHO sisu ammooniumi ei tohi ületada 0, 5 mg / l. Pidev vastuvõtt sees vee kõrgenenud ammooniumi sisaldus põhjustab krooniline atsidoos ja muutused kudedes. Lisaks ammoniaak (kujul gaasi) tüütu конъюнктиву silma ja limaskestadele.

11. Aluselisus (tarbimine happe аликвотной osa proovi vett, kui g kompleksi täielikuks reageerimiseks 0, 05 n НС1). All kokku щелочностью vee mõeldakse summa sisalduvate, vees hüdroksüülrühma ioonid TA ja anioonide nõrku happeid, näiteks kivisöe (KM-3 ja co-2/3)

12. Räni Кременная hape viitab nõrk mineraal happed, soolad kus on looduslik vees. Mõned jõed, samuti скважинах ränidioksiid esineb kujul väga peeneks диспергированных kolloidne osakesi.

13. Kuiv jääk Lahustunud tahkete ainete vett iseloomustab kahe analüütiliselt määratletav näitajad - kuiv ülejääki ja jäikus. Kuivainesisaldus määratakse термогравиметрические meetod (aurustumine veeproovid veevannis ja kuivatamist tassi kui 105°. Töötlemise käigus välja valimisse kustutatakse lenduvad komponendid ja aineid, lagunevate haridus-lenduvaid komponente. Et coc kuivainesisaldus toimib vaatamisväärsustele sisu vees anorgaanilised soolad.

14. Hapnik lahustunud. Hapnik esineb loomulikku vees tulemusena on tema lahustamiseks kokkupuutel vee ja õhuga. Kontsentratsioon on lahustunud O 2 järsult on suurenenud vee temperatuuri. Nii, temperatuuril 20 ° C lahustuvus on 9080 mikrogrammi / kg, kui 60 ° C - 4700 mg / kg, kui 80 ° C - 1500 mikrogrammi / kg.

15. Süsinikdioksiid. Süsinikdioksiid esineb loomulikku vee tõttu on tema lahustamiseks, õhu -, ja tänu lekkimise vees ja pinnases ja erinevate biokeemiliste protsessidega. Tasakaalu kontsentratsioon CO2 vees ka oluliselt väheneb temperatuuri tõus. Nii, temperatuuril 20 ° C lahustuvus on 500 mikrogrammi / kg, kui 60 - 190 mikrogrammi / kg, kui 80 - 100 mikrogrammi / kg. Lahustatud vees süsinikdioksiid moodustab угольную hape co2 + H2O → Н2СО3, mis диссоциирует haridus бикарбонатных ja lubjarikkad ioonide: Н2СО3 -> N + + KM-3 KM-3-> N + + SB-23 Suhe kontsentratsiooni erinevaid vorme kivisöe happed vees sõltub ph ja temperatuuri.

16. Kloor on jäänud Taseme üle, või nn jäänud, kloori vees seovad praegu ettekujutus usaldusväärsuse põleb. Kuna vee kloorimise veedavad kloor, kes on vee-vaba või seotud kujul, jääk tema kogus leidub vett kujul tasuta (väävelhape, гипохлоритного ion) või seotud (хлорамінового) kloori. Tänu бактерицидной aktiivsuse need vormid erinevad kloori ja määrusi nende sisu joogivees (vaba kloori - 0, 3-0, 5 mg / l, mis on seotud - 0, 8-1, 2 mg / l). Kõik ühendused on kloor on väga tugev bakteritsiidne toime, aga kui nende kontsentratsioon on rohkem regulatsioone, siis nad põhjustada ärritust naha, limaskestade ja hingamisteede ärritust. Samuti on teada, et kui хлорировании vesi moodustub НСlO mis suhtleb rauaga, moodustades lahustuvaid soolasid, mis suurendab korrosiooni aktiivsus sellist vett.

17. Vask ja selle ühendused on laialt levinud looduses, mistõttu on neid sageli looduslikes vetes. Vase kontsentratsioon looduslikes vetes tavaliselt moodustavad kümnendikku osakaalu mg / l joogivees võib suurendada tõttu uhutakse materjalidest torude ja armatuuri eriti pehme, aktiivne veega. Omadused vask vees väärtused sõltuvad vee ph, kontsentratsioon selles карбонатов, kloriidid ja sulfaadid. Vask lisab veele ebameeldiva kibe maitse madalate kontsentratsioonide korral (üle 1, 0 mg / l).

18. Alumiinium Kõrge kontsentratsioon on alumiiniumi looduslik vees esinevad harva ja sõltub paljudest teguritest (ph, olemasolu ja kontsentratsiooni комплексообразователей, окислительно - taastamise potentsiaali süsteemi, reostuse tööstuse сточными vesi). Peamiselt allikas laekumised alumiiniumist kraanivesi on коагулянты põhineb soolad alumiinium.

Seal on teavet нейротоксичности alumiiniumist, võime koguneda teatud tingimustel närvikude -, maksa-ja eluliselt tähtsates valdkondades on aju.

Töökogemus laboris vee kvaliteedi analüüs näitas, et kõige levinum загрязнителям vett (sisu komponendid ületab normatiivi), ütleme, Moskva oblast, põhjuseks võib olla raua, mangaani, sulfiidide, фториды -, soola -, kaltsiumi -, magneesiumi -, orgaanilised ühendid.

Nii, et vastata küsimusele sobivust vett juua tuleb hinnata proovi vähemalt eespool nimetatud sätetele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar