Natuke pro peet 2008-11-13 11:03:11
Kõik me armastame peet. Tema juured on rikkad süsivesikute, soola, kaaliumi, kaltsiumi, fosforit ja rauda. Ka seal on vitamiinid C, PP. Peet sisaldab sahharoos, tema leidis яблочную ja щавелевую happed. Neid kasutatakse toiduvalmistamisel, konserveerimine köögiviljad, nad on hästi hoitud talvel. See on väärtuslik dieettoode, hüpertensioon, seedetrakti haigused, жовчнокам'veri haigus. Peet sisaldab антоциан, mis peet värvib punaseks. Süüa saab ja noored lehed peet.
Palju rahvaste märkida kasulikud omadused peet. Kuigi vana pärsia peet peeti sümbol tülid ja tülisid, ka see символизировала kuulujutte. Vana русичи peet kinni: abi puljongit уничтожались kahjulikud putukad. Kreeklased armastasid anda peet tuttavatele ja sõpradele. Assüürlased ja babüloonlaste teadsid peet ravimtaime.
Venemaal peet muutunud on laialt teada, et neljateistkümnes sajand. Kuid siis ta sai tüüpiline ukraina taimsed. Kuulus ukraina borš ilma peet ette kujutada on võimatu. Kommertseesmärkidel peet algus kasutada, kui on avastanud, et sealt saab teha suhkur. Napoleon Bonaparte lubas preemia miljon franki sellele, kes изобретет tootmise tehnoloogia suhkru peedist, kuid tema eluajal seda ei'ilmus. Aga neiud,'üheksateistkümnendal sajandil tööstusliku tootmine suhkru peedist muutunud igapäevaseks. Kuigi tavalised inimesed suhkur siis oli pigem ravida, kui iga päev потребляемым toode.
Kuidas kasvatada peet? Pinnas peet on vaja перегнойная või kerge, on rikas kergesti seeditav valku toitaineid. Optimaalne temperatuur kasvuks - 19 valikut vibratsiooni 7 Sek. Seemned idanevad 4, kuid aeglaselt - trepp'on 22-st, samas kui 10 - 10. - 14. päeval. Seemikud taluvad külma kuni miinus 1-2 ja sügisel täiskasvanud taimed kuni 2-3 alla nulli. Pinnas tuleb regulaarselt niisutada. Kuivadel aastatel, ilma selleta tootlus on oluliselt vähenenud, juured muutuvad karedaks, puud'янистих, горьковатыми maitse. Tabelis peet hästi kasvatatud segatud kultuurid - межрядіях kartul, kurk, kõrval raja.
Peet on hädavajalik meie dieedis. Toit on parem kasutada peet tumedat värvi, ilma rõngad, toores peet on veidi mõru maitse kuid keedetud peet, see maitse ei ole. Peet kasutatakse peamiselt supid ja salatid, kuid mõnikord ka teiste sööki.
Allikas: http://stroymart. com. ua
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar